Zinkprijs

Oude zink platen

Oud ijzer prijs van het metaal is gebaseerd op het metaal zink. Het metaal heeft het scheikundige symbool van Zn en heeft het atoomnummer 30. De kleur van zink heeft ongeveer de kleuren blauw, grijs en wit. Zink zit o.a. in het mineraal calamien. Verder komt zink ook veel voor in verschillende ertsen zoals in Sfaleries en in smithsoniet.

Zink wordt net als andere metalen al een lange tijd gebruik. Archeologen vonden 1400 jaar v. Chr. al voorwerpen die een hoge concentratie zink bevatten. Zink werd pas in de18de eeuw voorstelt aan de westerse wereld. Dit komt mede door de moeilijkheidsgraad van het produceren van zink. Zink wordt al gasvormig bij een temperatuur van 907 graden Celsius.

Tegenwoordig gebruiken wij zink voor bescherming tegen corrosie, batterijen, geneesmiddelen, syntheses en muntgeld.

Zink is redelijk stabiel aan de lucht en het is erg vluchtig. Het verdampt al bij 907 graden Celsius. Het is verder wel een vrij goede geleider.

Recycle code van zink

Jaarlijks wordt er meer dan 900 miljoen aan staal geproduceerd. Een kwart van het metaal is afkomstig van gerecycled schroot. Het metaal heeft recycling code van 40 met de afkorting FE. Deze code wordt gebruikt om het metaal te identificeren. Dit gebeurt om het recycleproces soepeler te laten verlopen.

Zinkprijs

De zinkprijs schommelt net als andere metalen regelmatig. Dit hangt af van de vraag en aanbod van het metaal, in dit geval de vraag en aanbod van zink. Het metaal is genoteerd op de London Metal Exchange. Veel schroothandelaren passen hun zinkprijs en oud ijzer prijs aan op de prijzen die de LME hanteert.

[Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijzen zijn in Dollars en de gewichten zijn in Pounds weergegeven en ze worden dagelijks bijgewerkt. De linker grafiek gaat over de prijs die momenteel geldt voor zink en de rechter grafiek gaat over de zink voorraad in de wereld. De grafieken worden dagelijks bijgewerkt.