Loodprijs

Munten van koper

Loodprijs is gebaseerd op het metaal lood. De kleur van het metaal is donkergrijs. Aluminium heeft het scheikundige symbool van Pb en heeft het atoomnummer 82. De Latijnse naam van lood is Plumbum en daar is de atoomsymbool ook op gebaseerd. Plubbum is een zwaar metaalsoort

Lood is net als koper een metaal die al lang wordt gebruikt. Er zijn voorwerpen gevonden die al meer dan 7000 jaar oud zijn en gemaakt zijn van het metaal. Het is een metaal die veel voorkomt op de wereld.

Lood is schadelijk voor het milieu en daarom wordt het steeds minder gebruikt in de bouwsector. Het metaal werd gebruikt voor o.a. autobrandstof en loden pijpen. Deze werden vervangen voor andere soorten metalen. Loden buizen werden vervangen door pvc, staal of koper.

het metaal is zeer buigzaam, maar wel schadelijk voor het milieu. Hierdoor is lood vaak vervangen door andere metalen. Lood is o.a. zeer geschikt voor: loodstrippen voor ramen; oplaadbare batterijen en accu’s; brandstoffen; Ook is het metaal erg belangrijk voor lettermetaal; als soldeerverbinding en voor dakgoten.

Lood is erg buigzaam en kneedbaar. Het is echter een slechte geleider. Net als veel soorten metaal kan het goed tegen corrosie.
Het metaal kan goed worden gerecycled, De inzamelingsgraaf van het metaal ligt zodanig hoog dat het de hoogste recyclegraaf heeft van alle non-ferro metalen.

Loodprijs

Loodprijs schommelt net als andere metalen regelmatig. Dit hangt af van de vraag en aanbod van het metaal, in dit geval de vraag en aanbod van lood. Het metaal is genoteerd op de London Metal Exchange. Veel schroothandelaren passen hun loodprijs aan op de prijzen die de LME hanteert.


[Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijzen zijn in Dollars en de gewichten zijn in Pounds weergegeven en ze worden dagelijks bijgewerkt. De linker grafiek gaat over de prijs die momenteel geldt voor het metaal en de rechter grafiek gaat over de lood voorraad in de wereld. De grafieken worden dagelijks bijgewerkt.