Koperprijs

De koperprijs is gebaseerd op het metaal koper. De kleur van het metaal is roodbruin. Koper heeft het scheikundige symbool Cu en heeft het atoomnummer 29. Het metaal wordt al lang gebruikt en archeologen vinden regelmatig voorwerpen van meer dan 8000 jaar oud die van koper gemaakt zijn. Ongeveer 5000 jaar geleden had men al verstand van het smelten van malachiet en azuriet. Dit zijn de twee elementen die samen koper vormen.

Een groot voordeel van koper is dat het buigzaam en eenvoudig te vormen is. Ook is het net als aluminium een goede geleider van elektriciteit. Koper wordt op grote schaal in de metaal- en elektronische industrie gebruikt in de vorm van koperdraad. Het metaal kan goed tegen lucht en zeewater. Belangrijke toepassingen van het metaal zijn o.a. koperdraden, elektromagneten, muntgeld, kunstwerken en standbeelden, magnetronovens, muziekinstrumenten, gebouwen (sanitair) en het komt ook veelvoudig voor in computeronderdelen.

In Chili wordt ongeveer een derde van alle koper opgegraven. Ook in Indonesië wordt veel koper opgegraven. De bronnen van koper worden vaak in de aardkorst aangetroffen en koper komt natuurlijk in het milieu voor. De drie grootste kopergebruikers in de wereld zijn China, Duitsland en de Verenigde Staten.

Recycle code van koper

Het metaal heeft recycling code van 77. Deze code wordt gebruikt om het metaal te identificeren. Dit gebeurt om het recycleproces soepeler te laten verlopen.

Koperprijs

Koperprijs schommelt net als andere metalen regelmatig.Dit hangt af van de vraag en aanbod van het metaal, in dit geval koper. Het metaal is genoteerd op de London Metal Exchange. Veel schroothandelaren passen hun koperprijs aan op de prijzen die de LME hanteert.

[Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com]
[Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijzen zijn in Dollars en de gewichten zijn in Pounds weergegeven en ze worden dagelijks bijgewerkt. De linker grafiek gaat over de prijs die momenteel geldt voor koper en de rechter grafiek gaat over de koper voorraad in de wereld. De grafieken worden dagelijks bijgewerkt.