Goudprijs

Als je goud hebt liggen dan kan het zijn dat je daar niets mee doet. Een optie die je dan hebt is het edelmetaal te verkopen. Het zou kunnen zijn dat je het geld nodig hebt, of je wilt spullen opruimen omdat je ruimte nodig hebt. Bedenk je wel dat goud steeds meer geld waard word, het edelmetaal is in 10 jaar tijd 500% in waarde gestegen. Maar het zou ook kunnen zijn dat je geen goud hebt maar het juist wil kopen. Dan spreken we over goud inkopen. Er kan dan gekeken worden hoeveel geld je momenteel beschikbaar hebt, van dat bedrag kun je het edelmetaal inkopen en over een tijdje kun je kijken hoeveel het goud nu waard is. Als je dan tot de ontdekking komt dat goud erg schaars wordt en je het edelmetaal bijv. bijna het dubbele waard is, dan snap je waarom goud inkopen een goede keuze is geweest! Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen nu in edelmetalen willen investeren zodat zij zeker weten dat het altijd meer op gaat brengen dan wat zij er nu in investeren.

Kies ook voor goud inkopen

Er kan dagelijks gekozen worden om goud in te kopen, maar het kan per dag verschillen wat de kosten zijn. Edelmetaal is nou eenmaal schaars aan het worden, dus het gaat alsmaar meer geld kosten. Als je al een investering hebt gedaan door te kiezen om te <a title=”Investeren in goud” href=”http://www.goud-geld.nl/investeren-in-goud/”>investeren in goud</a> dan heb je mogelijk al winst kunnen maken. De winst merk je pas echt wanneer je het goud hebt verkocht en de prijs vergelijkt met de prijs die je destijds hebt uitgegeven aan het goud. Toch is het goed om de prijzen naast elkaar te leggen, zodat je ziet wat je kunt verdienen aan het inkopen van goud. Investeren in goud krijg je geen spijt, je kunt het namelijk altijd voor een hogere prijs verkopen dan waar je het voor gekocht hebt!.


[Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijzen zijn in Euro’sweergegeven en de gewichten zijn in <strong>kilo’s en Ounce </strong><em>(1 ounce = 28.35 grams)</em> weergegeven en ze worden dagelijks bijgewerkt.

Goudhandelaren

Als het over goud gaat, dan denk je misschien aan de verschillende goudhandelaren die bestaan. Deze goudhandelaren zorgen voor de inkoop van goud in Nederland en België. Zij willen graag al het goud opkopen en zij gaan hier ook weer in investeren. Je kunt op deze manier een leuke vergoeding krijgen van de goudhandelaren voor het goud waar je momenteel niets mee doet. Je kunt daarom nu zelf goud inleveren bij de goudhandelaren. Dit houdt in dat je goud naar hen toe gaat brengen, zij berekenen de waarde en kijken naar de echtheid van het goud (karaats). Dan geven zij je een bedrag en dan kun je aangeven of je het goud aan de goudhandelaren wilt verkopen. Het is van te voren aan te raden om naar de actuele goudprijs te kijken, naar de dagprijs, dan weet je in ieder geval wat je goud waard is.

Kies nu voor de goudhandelaren

Je kunt nu de keuze maken voor de goudhandelaren, zij weten alles over goud en kunnen het je ook goed uitleggen. Kijk daarom nu naar de mogelijkheden van de goudhandelaren, je kunt het goud hier snel inleveren en krijgt meteen je geld. Dus mocht je snel geld nodig hebben en je hebt goud in je bezit, dan kun je het hier inleveren en je hebt snel het geld tot je beschikking. Neem eens een kijkje bij de goudhandelaren, zij kunnen goud inkopen in grote en kleine partijen, ook al heb je een gouden armband of een gouden ketting, ook daar hebben zij interesse in en ze berekenen voor jou graag de prijs! Laat het hen daarom maar eens berekenen zodat jij weet waar je aan toe bent met de goudprijs van dit moment!

Goudprijs

De goudprijs is van groot belang om in de gaten te houden, zowel wanneer je goud gaat kopen als wanneer je goud wilt verkopen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de goudprijs in de gaten te houden, maar je moet jezelf er eerst eens goed bewust van worden hoe schaars goud aan het worden is. Dit betekent voor jou dat als je goud gaat kopen het steeds duurder wordt, maar het voordeel is dan weer wel dat het goud ook steeds meer op gaat leveren. Maar wanneer je goud gaat verkopen dan kun je maar beter zo lang mogelijk wachten omdat de goudkoers alsmaar gaat stijgen. De actuele goudprijs is momenteel erg gunstig, dus mocht je veel goud hebben en echt geld nodig hebben dan kun je het altijd verkopen maar probeer om het nog even in je bezit te houden. Een andere optie is de dagprijs in de gaten houden, als de goudprijs gunstig staat om goud te kopen dan kun je daar in investeren.

Houd de goudprijs goed in de gaten!!!

De actuele goudprijs kun je van dag tot dag bekijken, er wordt dan ook wel over dagprijs van goud gesproken. Toch zijn er mensen die maar eens per maand of eens per kwartaal naar de goudkoers krijgen, waarom? Omdat zij dan kunnen zien of dat er een stijgende lijn in zit. Zolang dit het geval is blijven zij investeren in goud en dan kunnen we je geruststellen, goud wordt namelijk alsmaar meer waard omdat het schaars wordt. Ben er daarom ook op tijd bij al je wilt investeren in goud, veel mensen willen er geld aan verdienen, doe het dan ook nu het nog kan. Let hierbij goed op de goudkoers en wanneer het gunstig is kun je goud kopen en verkopen!

Investeren in goud

De goudprijs overstijgt recordhoogte na recordhoogte. Daarmee is goud al enkele jaren een interessant investeringsmiddel. Het is een van de weinige producten die maar door blijft groeien qua prijs en dus interessant is voor beleggers. Beleggen in goud is voor steeds meer mensen aan de orde van de dag. Ook voor mensen die weinig tot geen verstand van beleggen hebben, ligt goud binnen handbereik. Is het interessant om in goud te beleggen? En wat kost dat?
De prijs van goud

De goudprijs is, zoals gezegd, continu stijgende. De prijs van 1 gram puur goud (99,9%) loopt intussen tegen de € 45,- en de kans is groot dat die prijs blijft toenemen. U kunt op dit moment dus in goud investeren en daar over enkele maanden of jaren uw voordeel mee doen, als de prijs blijft stijgen. De goudprijs wordt bepaald door een selecte groep mensen, die dagelijks twee keer bij elkaar komt en afspraken maakt. Deze groep wordt de London Gold Fixing genoemd.

Rekenvoorbeeld investeren in goud
Stelt u zich voor dat u op dit moment voor € 450,- aan goud koopt, dan heeft u 10 gram in huis. Wanneer de prijs toeneemt en € 50,- per gram gaat opleveren, kunt u het goud dus voor € 500,- verkopen. Dan heeft u winst gemaakt. U kunt zich dus voorstellen wat er gebeurt als u voor veel meer geld aan goud koopt en dat over enige tijd verkoopt.
Producten van goud

Hoe koopt u goud? Het is soms net als in films. U kunt namelijk complete goudbaren kopen. Deze zijn te verkrijgen in diverse eenheden en kilo’s. Zo zijn er goudbaren te verkrijgen van 100 gram, oplopend tot enkele kilo’s. Producten worden niet alleen verkocht in goudbaren, maar ook in munten. Op die manier zijn hele verzamelingen ontstaan.
Andere goudproducten

Verzamelaars in goud zoeken vaak naar munten. De verschillende goudfabrieken, die vooral zitten in Amerika, Canada, Australië, Zuid-Afrika en Zwitserland, geven namelijk hun eigen munten uit. De munten vertegenwoordigen ook weer een eigen waarde, waardoor de verzameling op zich al veel geld waard is, maar compleet helemaal veel geld oplevert.
De munten die worden uitgegeven zijn onder meer de Maple Leaf, de Philharmoniker, de Eagle en de Krugerrand.
Uiteraard is het ook mogelijk om te investeren in gouden sieraden, zoals oorbellen, ringen en kettingen.
Online goud kopen

Veel webwinkels hebben zich in de loop der tijd toegelegd op het online verkopen van goud. Ze verkopen zowel baren als munten. U kunt via deze webwinkels op betrouwbare wijze investeren in goud. De websites staan doorgaans onder strenge controle van toeziende partijen. Het door u gekochte goud kan, afhankelijk van uw voorkeur, worden opgeslagen in een depot, maar u kunt het ook in huis laten bezorgen. Zo bepaalt u zelf waar u het goud, uw investering, laat. U kunt goud kopen in zowel Nederlandse als buitenlandse (voornamelijk Amerikaanse) webshops.
Koop ook goud

Wilt u profiteren van de stijgende goudprijs? Investeer dan vandaag nog in goudbaren of gouden munten en ervaar zelf hoe de stijgende goudprijs effect heeft op uw vermogen.

Karaat

Je vraagt het je misschien wel eens af, wanneer is goud echt goud? Er zijn een aantal kenmerken bekend om vast te stellen of dat goud ook echt goud is. Echt goud is 24 karaats goud, dan is het echt puur goud. Als het voldoet aan alle kenmerken dan gaat het over echt puur goud, en dus over 24 karaats goud. Het is daarom goed om te weten wat de kenmerken zijn van echt goud. Lees daarom maar snel verder zodat je de kenmerken jezelf eigen kunt maken zodat je echt goud ook op echtheid kunt beoordelen. Echt puur goud is veel geld waard, misschien heb je nog wat liggen wat je wilt verkopen, dit kan veel geld opleveren!

De kenmerken van echt goud

Echt goud kan niet roesten, maar het kan ook niet corroderen. Dus als je te maken hebt met goud en het roest niet, dan is de kans groot dat het echt puur goud is. Maar het kan ook om worden gesmolten naar verschillende vormen, zo goed als alle ontwerpen zijn mogelijk. De kleur van echt goud heeft een warme en gele kleur. De hardheid van goud wordt gemeten op de schaal van Mohs en moet 2,5 tot 3 zijn. Ook kan goud voorkomen in andere kleuren omdat het gemengd is met andere materialen, dit noemt men ook wel legering. Het wordt wel eens bewust gedaan zodat het goud wordt verstevigd als het gemengd wordt met andere materialen. Karaat, dat is de manier waarmee het goudgehalte van legering wordt aangeduid. Dit getal geeft aan hoeveel 24e deel echt uit goud bestaat. Het echte en pure goud is 24 karaats, als het 12 karaats is dan is het de helft goud en de andere helft is een andere materiaalsoort.