Aluminium prijs


Aluminium is een soort metaal. De naam is afgeleid van het Latijnse woord Alumen. Aluminium heeft het scheikundige symbool van AI en heeft het atoomnummer 13.
Het metaal bestaat iets meer dan 100 jaar. Sindsdien is het metaalsoort erg populair geworden en wordt in veel producten toegepast. Het grote voordeel van aluminium is dat het erg licht is. Het is drie keer lichter dan staal. Nog een groot voordeel van het metaal is dat het erg sterk en slijtvast is en het kan goed tegen corrosie. Daarnaast is het metaal een erg goede geleider van elektriciteit.

Het metaal wordt vaak toegepast in de auto-, ruimtevaart- en vliegtuigindustrie (transportmiddelen). Ook wordt het veel toegepast in verpakkingen van producten, speelgoed, huishoudapparatuur, antennes en constructies. Het komt veelvoudig voor in verschillende producten voor die de consument dagelijks gebruikt.
Aluminium komt veel op aarde voor, maar niet in pure vorm. Het wordt gewonnen uit Bauxiet. 8% van het aardoppervlak bestaat uit bauxiet of materiaal waaruit aluminium gewonnen kan worden. Dit is de ertsvorm van aluminium. Het metaal wordt het meest gewonnen in de landen Australië en Suriname. Nederland heeft nog een fabriek in Delfzijl die het metaal produceert.
code van Aluminium

Aluminium heeft recycling code van 41. Deze code wordt gebruikt om het metaal te identificeren. Dit gebeurt om het recycleproces soepeler te laten verlopen.

Aluminium prijs

Aluminium heeft een net als andere metalen een prijs die regelmatig schommelt. Dit hangt af van de vraag en aanbod van het metaal. Aluminium is genoteerd op de London Metal Exchange. Veel schroothandelaren passen hun prijzen aan op de prijzen die de LME hanteert.


[Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Prijzen zijn in Dollars en de gewichten zijn in Pounds weergegeven en ze worden dagelijks bijgewerkt. De linker grafiek gaat over de prijs die momenteel geldt voor Aluminium en de rechter grafiek gaat over de aluminium voorraad in de wereld. De grafieken worden regelmatig bijgewerkt.