Oud ijzer prijs

Wat is de actuele oud ijzer prijs?

Oud ijzer prijs is goed voor u en uw portemonnee. U heeft schroot liggen en wil er graag van af. Op deze pagina krijgt u informatie over de actuele prijs van oud schoot en u krijgt advies en tips over hoe je je schroot moet aanleveren bij een oud ijzer handelaar.

Het is belangrijk om te weten waar de schroothandelaren bij jou in de buurt zitten. Sommige handelaren halen schroot op. Op de pagina schoothandelaren kunt u zien waar de schroothandelaren zitten.

Raadpleeg altijd meerdere schroothandelaren. De prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. In onderstaande schema, kunt u actuele oud ijzer prijzen zien staan.

Actuele oud ijzer prijzen.

€ 0,80 / kg
€ 0,24 / kg
Oud geel koper (messing)
€ 3,10 / kg
Oud ijzer
€ 0,18 / kg
Oud koper
€ 4,90 / kg
Oud koper gepeld
€ 5,50 / kg
Oud lood
€ 1,10 / kg
€ 0,21 / kg
Oud PVC kabel
€ 1,80 / kg
Oud shredder gruis
€ 0,18 / kg
Oud zink
€ 0,80 / kg

Alle prijzen zijn omgerekend naar prijzen per kilo. Alle prijzen zijn puur indicatief en dienen als indicatie dus raadpleeg altijd eerst een schroothandelaar voor hun prijzen. Ze zijn gebaseerd op de laatste LME koersen. De oud ijzer prijs schommelt regelmatig. Dit is afhankelijk van de vraag en aanbod in Nederland en in Belgie. De prijs kan ook per regio/provincie  verschillen. Veel handelaren hanteren een andere inkoopprijs van oud ijzer.  Een belangrijke factor die meespeelt is de hoeveelheid schroot die je aan de metaalhandelaren aanbiedt.

De oud ijzer prijs is afhankelijk van:

De handelaar;
De locatie;
Het soort metaal (schoon of vervuild);
De hoeveelheid;

Regelmatig worden de prijzen geactualiseerd op oud ijzerprijs. Kijk dus regelmatig op oudijzerinfo.nl.

Op dit moment schommelt de oud ijzer prijs tussen de €0,18 cent en € 0,25 per kilo. De prijs stijgt of daalt door de vraag en aanbod op de wereldmarkt. De prijs is niet alleen afhankelijk van de vraag en aanbod maar ook het soort metaal zie het stuk tekst hierboven voor meer informatie.

Dure metalen zijn: koper, nikkel, kobalt en chroom.
Middel dure metalen zijn: zink, aluminium en lood.
Goedkope metalen zijn: ijzer en tin.

(ijzer is erg zwaar en kleine hoeveelheden kunnen nog aardig wat opleveren)

Waarom oud ijzer inleveren?

Oud ijzer prijs is goed voor u en uw portemonnee. Recyclen is ook goed voor het milieu. Oud ijzer kan bij u opgehaald worden voor gunstige oud ijzer prijzen. Sommige schroothandelaren breken oud ijzer constructies ook af.