Oud ijzer gereedschap

Goed gereedschap voor oud ijzer is een pré. Het is niet alleen goed maar ook veilig. Als je met metaal omgaat, werk dan altijd met speciale handschoenen. Metaal kan erg scherp zijn, een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook zijn werkschoenen, veiligheidsbril en veiligheidsvest aan te raden. Sommige handelaren voorzien hun klanten gratis van een paar handschoenen toe. De rest moet men wel aanschaffen. Deze zijn gewoon te koop bij een doe-het-zelf zaak. U kunt het ook online bestellen bij doe Doe-het-zelf webshop.

Werk verder altijd met goed gereedschap en draag altijd veiligheidskleding.

Veel professioneel gereedschap produceren veel geluid. 80 decibel is wat mensen kunnen luisteren zonder permanente gehoorschade te krijgen. Veel gereedschap produceert meer dan 80 decibel. Wees alert hierop. Draag altijd oordopjes voor langdurig blootstelling aan geluid voorkeur gaat uit naar professionele gehoorbescherming, zeker als u vaak met (professioneel) gereedschap werkt.

Schroothandelaren kunnen ook hele constructies bij u thuis uit elkaar halen. Dit hoeft niks te kosten en soms levert het nog iets op. Indien u het zelf uit elkaar haalt kunt u ook een schroothandelaar raadplegen om oud ijzer bak bij u thuis of op het werk neer te zetten. De kwantiteit van het oud ijzer moet wel de moeite waard zijn om een container neer te zetten. Probeer bij een container het oud ijzer zoveel mogelijk te scheiden en de stukken oud ijzer in stukken te knippen. Probeer daarnaast ook het oud ijzer zo schoon mogelijk aan te leveren. De opbrengsten zullen hierdoor een stuk hoger liggen. Dit voorkomt o.a. knipkosten, verwerkingskosten en sorteerkosten.

Gereedschap voor oud ijzer en schroot kunt u ook huren.

Het is ook mogelijk om gereedschap te huren bij een doe-het-zelf zaak. De kosten zijn relatief laag en je beschikt vrij snel over goed gereedschap. Dit is echter alleen handig als je het gereedschap weinig tot niet nodig hebt. Indien u het gereedschap vaker gebruikt kunt u het beste het gereedschap aanschaffen.