Meer informatie over oud ijzer en recycling.

De kleine Gids

De Kleine Gids Recycling is een praktisch naslagwerk voor iedereen die vanuit een professioneel oogpunt betrokken is bij recycling. Maar de gids is ook uiterst geschikt voor individuele consumenten die willen weten hoe het afvalbeheer in Nederland in elkaar steekt.
De Kleine Gids Recycling behandelt in een notendop de technieken en machines die in de recyclingindustrie worden gebruikt en biedt een uitgebreid overzicht van de methoden waarmee tegenwoordig de vele materialen en producten worden gerecycled.

Moderne industriële productie

Het maken van een succesvol product is voor een belangrijk gedeelte afhankelijk van de productietechnieken die worden ingezet. Voor ontwerpers is een gedegen basiskennis van deze technieken daarom essentieel. Hoe beter je op de hoogte bent van de mogelijkheden van diverse productietechnieken, hoe creatiever het ontwerpproces kan zijn en hoe beter het eind resultaat. Een bedrijfseconomisch optimaal geproduceerd product versterkt bovendien de concurrentiepositie.

Moderne industriële productie behandelt vrijwel alle relevante productietechnieken voor metaal en kunststof. Aan de hand van opdrachten, voorbeelden en veel foto’s en illustraties wordt de stof inzichtelijk gemaakt. Daarnaast besteedt het boek veel aandacht aan de aspecten die bij moderne industriële productie een steeds belangrijkere rol spelen, zoals het kleiner worden van seriegroottes en toelaatbare toleranties.

Het boek is primair geschreven voor studenten aan de opleidingen werktuigbouwkunde en technische bedrijfskunde. Het kan ook bij opleidingen zoals industrieel ontwerpen, autotechniek en vliegtuigbouwkunde goed worden gebruikt. Aanvullend materiaal, zoals powerpoints en uitwerkingen, is te vinden op de bijbehorende website www.pearsoneducation.nl/vandeput.

Jo van de Put heeft dertig jaar productie-ervaring in het bedrijfsleven. Sinds 1999 is hij bovendien vanuit Syntens intensief betrokken bij allerlei publicaties rondom productietechnieken. Daarnaast adviseert hij (voornamelijk) productiebedrijven op zowel bedrijfskundig als technisch gebied en is hij auteur van het boek Succesvol produceren (2004).
Recensie(s)

Dit studieboek behandelt productiemethoden die gebruikt kunnen worden bij het vervaardigen van producten uit kunststof en metaal. De nadruk ligt hierbij op producten welke aan verschillende maat- en sterkte-eisen moeten voldoen, ‘technische producten’. Overwegingen die aan de orde zijn bij de keuze voor een productiemethode worden in een logische volgorde behandeld. Hierbij komen o.a. aan de orde: materialen, vervormings- en verbindingstechnieken, opstellen van een fabricagelijn en bedrijfskundige aspecten. De auteur heeft reeds meer publicaties op zijn naam staan en heeft dertig jaar ervaring op het gebied van productietechniek in de praktijk. Het resultaat: een goed boek, waarin op een overzichtelijke en prettige manier zeer veel informatie wordt gebracht over een complex en divers onderwerp. Uitvoering: aantrekkelijke lay-out, afbeeldingen in kleur en van goede kwaliteit. Goed bruikbaar voor studenten in de richting werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde, industrieel ontwerpen, auto- en vliegtuigbouw en aanverwante vakgebieden (hbo en hoger). Hiernaast is het een goed naslagwerk voor mensen die in de praktijk met productie te maken hebben. Met begrippenlijst en register. Kleine druk.

J.B. Bekkering